Business Internaţional

Megafuziunea dintre Kraft şi Heinz i-a adus lui Buffett un profit record în T3 de peste 9 miliarde de dolari

Megafuziunea dintre Kraft şi Heinz i-a adus lui Buffett...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.11.2015, 00:03 1148
Profitul Berkshire Hathaway, vehiculul de investiţii al legendarului investitor american Warren Buffett, s-a dublat în trimestrul trei la un nivel record după finalizarea mega­fuziunii dintre Kraft şi Heinz, în condi­ţiile în care tranzacţia a majorat consi­derabil valoarea participaţiei deţinute la gigantul din industria alimentară. Între timp, la Kraft Heinz, unde Berkshire este partener de investiţii cu fondul brazilian 3G Capital, se anunţă disponibilizări masive.

La Kraft Heinz sunt anunţate 2.600 de disponibilizări, închiderea câtorva fabrici, dar şi investiţii în modernizări de sute de milioane de dolari. În urmă cu câteva luni, grupul a anunţat alte 2.500 de disponibilizări. 3G Capital este notoriu pentru restructurările şi reducerile de cheltuieli pe care le forţează la companiile în care investeşte.

Berkshire, conglomerat cu afaceri de la transport feroviar la producţia de textile, a raportat pentru trimestrul trei un profit record de 9,4 mld. dolari, faţă de rezultatul de 2,8 mld. dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei au crescut cu 15%, la 59 mld. dolari.

Berkshire are în lucru două noi afaceri, care vor fi finalizate probabil în primul trimestru al anului viitor: Precision Castparts, producător de piese metalice pentru industria aerospaţială, a turbinelor pe gaze şi cea a apărării, şi Duracell, divizia de baterii a Procter & Gamble.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO