Business Internaţional

Masurile de austeritate din Spania, aprobate de Parlament la o diferenta de un singur vot

27.05.2010, 16:55 30

Guvernul Spaniei a primit aprobarea planului de austeritate de15 miliarde de euro din partea Parlamentului la o diferenta de unsingur vot, joi, evitand astfel o infrangere care ar fi lovitputernic in pietele financiare si ar fi putut duce la cadereaadministratiei socialiste, informeaza Reuters.

Cu 169 voturi "pentru" si 168 voturi "impotriva" pachetul demasuri a trecut de Parlamentul Spaniei. Singura salvare a venit dinpartea a 10 deputati ai partidului nationalist catalan decentru-dreapta, CiU, care s-au abtinut, desi au critica pachetul demasuri.

Cu toate acestea, CiU a anuntat ca nu va sustine bugetul pentru2011, mentinand temerile privind o posibila cadere a guvernuluicondus de Jose Luis Rodriguez Zapatero. Seful CiU, Josep AntoniDuran i Lleida a spus in fata parlamentului ca Zapatero ar trebuisa ceara alegeri anticipate in 2011. "Problema suntetidumneavoastra si guvernul dumneavoastra", a spus acesta luiZapatero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO