Business Internaţional

Mario Draghi s-a hotărât: Italia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

Mario Draghi s-a hotărât: Italia susţine aderarea...

Autor: Ştefan Stan

22.03.2022, 16:30 87

Premierul italian Mario Draghi a declarat că Italia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană  Poziţia lui Draghi privind aderarea Ucrainei la UE vine în contextul în care războiul devastator a intrat în cea de-a 27-a zi.

Anterior, vineri, preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi a discutat despre consolidarea sprijinului pentru ţara afectată de război, dar şi despre aderarea la Uniunea Europeană (UE).

"Am discutat cu preşedintele Consiliului Charles Michel @eucopresident @eucopresident despre continuarea sprijinului pentru în contracararea agresiunii, consolidarea coaliţiei anti-război, perspectivele de restabilire a păcii în. O atenţie specială a fost acordată mişcării noastre în vederea aderării la #UE", a scris Zelensky pe Twitter


La începutul lunii martie, Italia a confiscat un mega iaht aparţinând oligarhului rus Andrey Melnichnko. Într-o declaraţie online care a fost publicată, poliţia financiară a ţării informase că vasul era unul dintre cele mai mari mega-iahturi din lume şi valora 530 de milioane de euro sau 578 de milioane de dolari. Denumit "SY A", vasul se afla în depozit în portul Trieste când a fost confiscat la momentul respectiv, conform unui raport al CNN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO