Business Internaţional

Manifestaţii violente împotriva imigranţilor în Grecia

Manifestaţii violente împotriva imigranţilor în Grecia

Autor: Olimpia Nicolae

15.09.2016, 17:55 236

Manifestaţii împotriva concentrării a 3.500 de refugiaţi şi imigranţi au loc în insula elenă Chios, acestea generând confruntări violente între Poliţie şi demonstranţi, conform agenţiei de presă Ana, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

Insula Chios se află la aproximativ 15 kilometri de coasta Turciei.

Unităţile de intervenţie au folosit gaze lacrimogene pentru a împiedica cei 800 de manifestanţi, care s-au reunit în urma unor invitaţii făcute pe reţelele de socializare online, să se apropie de cele două tabere care găzduiesc imigranţii şi refugiaţii ce se află pe insulă.

Poliţia a arestat patru voluntari şi un imigrant care participau la o contra-demonstraţie organizată în interiorul taberei din Souda, de unde au fost lansate o serie de proiectile împotriva Poliţiei.

La puţin timp, cei cinci arestaţi au fost puşi în libertate.

Imagini de pe site-ului local de informaţii Politischios.gr, arată cum o parte dintre manifestanţi a mers în marş în timp ce cânta imnul naţional al Greciei, fluturând un drapel, amintind de practicile activiştilor greci de extremă-dreapta.

Grupurile de manifestanţi au agresat, de asemenea, jurnalişti, constrângându-i să alerge în jurul cortegiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO