Business Internaţional

Manager Apple, acuzat că a luat mită pentru a trăda secretele companiei

Manager Apple, acuzat că a luat mită pentru a trăda secretele companiei
15.08.2010, 11:18 20

Un manager al Apple a fost pus sub acuzare în statul Californiapentru primirea de mită după ce a permis scurgerea de informatiisecrete aparţinând companiei către unele companii asiatice careproduceau accesorii pentru produsele iPhone şi iPod, informeazăReuters.

Paul Shin Devine, manager de aprovizionare în cadrul companieiIT Apple din 2005, a fost acuzat de autorităţile federale că aacceptat mită din partea a şase companii asiatice. Autorităţile nuau numit companiile dar au menţionat că acestea se află în Coreeade Sud, China, Taiwan şi Singapore.

Devine, în vârstă de 37 de ani, va avea parte şi de un procescivil din partea companiei din Cupertino, California, care îl acuzăpe acesta că a primit peste 1 milion de dolari în plăţi şi mită îndecursul a mai multor ani.

Conform acuzaţiilor, Devine s-ar fi folosit de poziţia sa încadrul companiei pentru a obţine informaţii confidenţiale pe carele-a împărăşit companiilor care aprovizionează Apple cu accesori,pentru a putea negocia contracte favorabile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO