Business Internaţional

Majorare salarială pentru şeful Bank of America, care a câştigat 14 milioane dolari în 2013, dar bonusul "nu ste scandalos"

Majorare salarială pentru şeful Bank of America, care a...

Autor: Anca Dumitrescu

20.02.2014, 16:25 76

Moynihan nu a primit bonus în numerar, ci acţiuni în valoare de 12,5 milioane de dolari şi un salariu de 1,5 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de Bank of America la comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

În ultimii patru ani, Moynihan s-a ocupat de rezolvarea litigiilor Bank of America legate de împrumuturile neperformante pentru locuinţe şi casele confiscate, majoritatea provenite din preluarea Countrywide Financial, în 2008.

"Au considerat justificat să îi acorde o mărire, datorită îmbunătăţirii performanţelor băncii, dar creşterea nu este scandaloasă", a declarat Jeanne Branthover, director general la Boyden Global Executive Search în New York.

Acordarea a jumătate din bonusul în acţiuni depinde de performanţele viitoare ale băncii, iar restul titlurilor vor fi furnizate la intervale regulate.

Anul trecut, Bank of America a majorat salariul lui Moynihan la 1,5 milioane de dolari, de la 950.000 de dolari, cât a primit în cei trei ani precedenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO