Business Internaţional

Macedonia de Nord expulzează cinci diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj

Macedonia de Nord expulzează cinci diplomaţi ruşi...

Autor: Mediafax

28.03.2022, 18:32 56

Guvernul Macedoniei de Nord a anunţat, luni după-amiază, decizia de expulzare a cinci diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj, în contextul tensiunilor intense apărute din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, informează cotidianul Le Monde.

"Aceşti diplomaţi efectuau activităţi care intră în contradicţie cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice", a comunicat Ministerul de Externe de la Skopje.

Cei cinci diplomaţi ruşi au la dispoziţie cinci zile pentru a părăsi teritoriul Macedoniei de Nord.

În contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, numeroase ţări, printre care Statele Unite, Polonia, Bulgaria, Polonia, Slovacia şi statele baltice, au expulzat diplomaţi ruşi.

Macedonia de Nord, care este membră NATO din 2020, s-a raliat sancţiunilor impuse de Occident Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Rusia ripostează prin măsuri simetrice la deciziile de expulzare a diplomaţilor. Luni, Rusia a expulzat trei diplomaţi slovaci, după o decizie similară a Guvernului de la Bratislava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO