Business Internaţional

Lupta pentru Manchester United se apropie de final. Prinţul Sheikh Jassim a pus pe masă 6 mld. euro pentru a cumpăra unul dintre cele mai celebre cluburi de fotbal din lume, scoţându-l din joc pe Jim Ratcliffe, unul dintre cei mai bogaţi britanici. Fotbalistul Cristiano Ronaldo s-a plâns în trecut de faptul că echipa pare încremenită în timp

Lupta pentru Manchester United se apropie de final....

Autor: Valeriu Dănilă

23.08.2023, 14:14 192

Sheikh Jassim a câştigat cursa pentru preluarea Manchester United şi va finaliza contractul de 6 miliarde de lire sterline în octombrie, titrează publicaţia britanică The Daily Mirror.

Miliardarul englez Sir Jim Ratcliffe a fost în competiţie cu prinţul qatarez Sheikh Jassim de când familia Glazer a anunţat că este deschisă să vândă clubul din Old Trafford, iar Jassim a ieşit acum pe primul loc.

Familia Glazer au cumpărat Man United pentru 790 de milioane de lire sterline în 2005 şi obţinând astfel un profit uriaş din investiţia lor iniţială.

Dacă achiziţia va decurge comform planului Sheikh Jassim va deveni noul patron al clubului Manchester United, echipă scoasă la vânzare în luna noiembrie a anului 2022.

Un comunicat al clubului de la acel moment aratăta că: „Manchester United, unul dintre cele mai de succes şi vechi cluburi sportive din lume, anunţă astăzi începerea un proces de explorare a alternativelor strategice.

Ca parte a acestui proces, consiliul de administraţie va lua în considerare noi investiţii în club, o posibilă vânzare a acestuia sau orice alte tranzacţii care implică compania”.

Sheikh Jassim are planuri uriaşe pentru echipa de fotbal, acesta dorind să investească în modernizarea stadionului Old Trafford şi al terenului de antrenament Carrington.

„În mod surprizător nimic nu s-a schimbat. Nici măcar piscina, jacuzziul, nici chiar sala de sport. Înclusiv bucătăria, bucătarii, pe care îi apreciez, totul s-a oprit în timp. Am fost suprins de asta.”

„M-am gândit că voi vedea alte lucruri, tehnologii şi infrastructură. Din păcate, am văzut aceleaşi lucruri ca la 21, 22 şi 23 de ani. M-a surprins cu adevărat. De când a plecat Ferguson, nu am mai văzut o evoluţie la club. Progresul este zero. Trebuie să-l dărâmaţi şi să îl reconstruiţi. Dacă încep cu mine, nu este o problemă.", a explicat Cristiano Ronaldo înainte să plece în Arabia Saudită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO