Business Internaţional

Lupta cu poluarea din China: Beijingul vrea să caseze 6 milioane de maşini vechi

Lupta cu poluarea din China: Beijingul vrea să caseze 6...

Autor: Marius Oncu

27.05.2014, 15:29 845

Potrivit datelor agenţiei de mediu din China, aproape o treime din poluarea aerului este datorată în Beijing gazelor emise de maşini, potrivit BBC.

Programul guvernului prevede pentru anul viitor casarea a încă 5 milioane de maşini în regiunile dezvoltate economic.

"Planul va reprezenta un element semnificativ al agendei Chinei pentru îmbunătăţirea consumului de energie, reducerea emisiilor şi dezvoltarea cu un impact poluant cât mai mic în următorii doi ani", se arată într-un comunicat postat pe un site al guvernului chinez.

Lupta împotriva poluării a devenit o prioritate pentru liderii chinezi, care încearcă să remedieze impactul deceniilor de dezvoltare accelerată a industriei, perioadă în care calitatea aerului, apei şi solului a fost neglijată.

China nu a oferit detalii asupra modului în care va fi aplicat programul.

În Beijing, autorităţile locale au acordat în trecut subvenţii posesorilor de maşini vechi dispuşi să le trimită la casare.

După mulţi ani în care a negat existenţa unei probleme, guvernul a acceptat că poluarea reprezintă un motiv de îngrijorare.

În 2013, autorităţile au promis fonduri de 275 milioane de dolari pentru mediu într-o perioadă de cinci ani şi au stabilit obiective privind îmbunătăţirea calităţii aerului.

Vânzările de autovehicule auto din China a avansat anul trecut cu 14%, la 21,98, fiind pentru prima dată când livrările auto dintr-o ţară depăşesc 20 de milioane în cursul unui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO