Business Internaţional

Lovitură de teatru: Instagram şi Facebook îşi fac abonament. Cât veţi plăti pe lună pentru a fi ”verificaţi”

Lovitură de teatru: Instagram şi Facebook îşi fac...

Autor: Valeriu Dănilă

10.03.2023, 22:15 29721

Meta lansează un nou serviciu plătit de abonament de verificare numit Meta Verified, a anunţat CEO-ul Mark Zuckerberg duminică, transmite CNBC.

Pentru 11,99 USD pe lună pe web şi 14,99 USD pe lună pe iOS, utilizatorii de pe platformele Instagram şi Facebook vor putea să încarce un document de identificare emis de stat şi să obţină o insignă albastră. Serviciul va fi introdus în Australia şi Noua Zeelandă săptămâna aceasta urmând ca serviciul să devină disponibil în mai multe tări, a spus Zuckerberg.

„Această nouă funcţie se referă la creşterea autenticităţii şi securităţii serviciilor noastre”, a scris acesra.

Meta a deja acordă verificare utilizatorilor cu notorietate precum politicieni, directori, membri ai presei şi organizaţii pentru a-şi semnala legitimitatea. Noul serviciu de abonament al companiei este similar cu serviciul Twitter numit Twitter Blue, care oferă utilizatorilor o insignă de verificare dacă plătesc o taxă lunară.

Twitter şi-a lansat serviciul de abonament Twitter Blue actualizat în decembrie, după ce noul proprietar al companiei, Elon Musk, a retras şi a amânat lansarea iniţială.

Twitter Blue a fost lansat pentru scurt timp în noiembrie, dar a fost retras după ce utilizatorii au abuzat de noua opţiune plătită folosind identitatea celebrităţilor şi companiilor.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat duminică că există protecţii împotriva uzurpării identităţii cu abonamentele Meta Verified. Pentru a se califica, utilizatorii trebuie să aibă cel puţin 18 ani, să îndeplinească cerinţele minime privind activitatea contului şi să trimită un act de identitate guvernamental care se potriveşte cu numele şi fotografia lor de profil. Abonamentele vor include, de asemenea, „monitorizare proactivă” pentru uzurparea identităţii contului, potrivit purtătorului de cuvânt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO