Business Internaţional

Lovitură de teatru: Cambridge Analytica pune lacătul pe uşi din cauza scandalului datelor personale

Lovitură de teatru: Cambridge Analytica pune lacătul pe...

Autor: Răzvan Botea

02.05.2018, 21:20 385

Cambridge Analytica, firma de date care a lucrat pentru campania din 2016 a lui Donald Trump, se va închide în urma dezvăluirilor despre folosirea în mod abuziv a datelor utilizatorilor Facebook, scrie The Wall Street Journal.

În martie, compania l-a suspendat pe directorul executiv, Alexander Nix, şi a spus că va lansa o investigaţie independentă pentru a determina dacă compania s-a angajat la folosirea necorespunzătoare a datelor pe care le deţine în cadrul serviciilor oferite pentru campanii electorale.

Nigel Oakes, fondatorul ZCL Group, companie afiliată Cambridge Analytica, a confirmat faptul că ambele companii se vor închide.

Cambridge Analytica a decis să-şi înceteze activitatea deoarece pierdea clienţi şi avea de a face cu mai multe procese în cadrul investigaţiei Facebook, a spus o persoană familiară cu situaţia. Compania se închide astăzi, 2 mai 2018, iar angajaţilor li s-a spus să predea computerele.

Închiderea companiei vine ca urmare a apariţiei în spaţiul online a unui clip video în care Nix, directorul executiv, dă lecţii de tactici de campanie electorală, printre care mituirea. Clipul video a fost realizat de un jurnalist sub acoperire.

Business-ul Cambridge Analytica a fost de 15 milioane de dolari doar pentru campania din 2016 a lui donald Trump.

 În ultimele luni, compania a pierdut mai mulţi parteneri comerciali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO