Business Internaţional

Lazard isi tripleaza cåstigul pe primul trimestru

17.06.2005, 18:27 11

Banca de investitii Lazard si-a triplat cåstigul net pe primul trimetru al acestui an, påna la 11,7 milioane de dolari (9,71 milioane de euro), relateaza The New York Times.

Obtinerea acestui rezultat a fost influentata de cåstigurile mari obtinute din achizitii si fuziuni. Banca a obtinut un cåstig net de 3,08 milioane de dolari (2,56 milioane de euro) pe primul trimestru din anul 2004.

Compania a inregistrat o crestere a venitului total de la 213,7 milioane de dolari (177,3 milioane de euro) pe primul trimestru din 2004 la 270 de milioane de dolari (224 de milioane de euro) pe primul trimestru din 2005.

Cåstigurile obtinute din fuziuni si achizitii au inregistrat o crestere de 66 de procente, påna la 122,3 milioane de dolari (101,5 milioane de euro).

Banca a influentat unele dintre cele mai mari afaceri ale inceputului de an, printre care vånzarea SunGard Data Systems unui grup de investitori privati si cea a MCI companiei Verizon Communications.

Lazard a declarat ca planuieste reorganizarea operatiunilor sale europene intr-una singura, condusa de trei parteneri: Georges Ralli, Jeffrey Rosen si William Rucker. Toti trei vor fi numiti copresedinti ai companiei.

Banca a confirmat ca demisia lui Gerardo Braggiotti, unul dintre presedintii companiei, va intra in vigoare din 15 iulie, dar a precizat ca sunt inca in tratative cu el. Braggiotti a decis sa paraseasca banca in urma unor neintelegeri legate de conducerea operatiunilor din Europa, a spus unul dintre angajatii companiei.

Braggioti e nemultumit deoarece Bruce Wasserstein, presedintele si directorul executiv al bancii, nu si-a tinut promisiunea de a-l numi seful operatiunilor europene.

Wasserstein a declarat ca rezultatele financiare inregistrate de Lazard pe primul trimestru al acestui an arata a??puterea companieia?? sale.

Actiunile Lazard au inceput sa fie tranzactionate la Bursa din New York pe 5 mai 2005. Banca are birouri in 15 tari din toata lumea si ofera servicii precum: fuziuni si achizitii, administrarea activelor si restructurarea corporatiilor, parteneriatelor, institutiilor si guvernelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO