Business Internaţional

Lagarde va căuta în China sprijinul statelor emergente pentru candidatura la şefia FMI

Lagarde va căuta în China sprijinul statelor emergente pentru candidatura la şefia FMI

Autor: Bogdan Cojocaru

26.05.2011, 16:38 40

Ministrul francez de finanţe Christine Lagarde intenţionează săcălătorească în China şi alte state emergente pentru a primisprijinul acestora pentru candidatura sa la şefia Fondului MonetarInternaţional (FMI), transmite Bloomberg.

Calendarul vizitelor nu a fost încă stabilit. Lagarde, care şi-aanunţat miercuri candidatura, este susţinută de statele mari aleEuropei, între care Germania, Marea Britanie şi Suedia. Deasemenea, secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a lăudataptitudinile ministrului francez, considerându-le potrivite pentruşefia FMI, dar s-a abţinut să-i sprijine candidatura.

Lagarde este condiderată ca fiind principalul candidat pentruocuparea poziţiei de director general al FMI, după ce fostul lideral instituţiei financiare internaţionale Diminique Strauss-Kahn ademisionat în urma unui scandal sexual.

Directorii executivi ai FMI care reprezintă Brazilia, Rusia,India, China şi Africa de Sud au respins presupunerea că noul şefal Fondului va fi tot un european, în condiţiile în care marilestate emergente nu reuşesc să se coalizeze pentru susţinerea unuicandidat comun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO