Business Internaţional

KBC îşi vinde diviziile din Polonia

Foto AFP

KBC îşi vinde diviziile din Polonia

Autor: Catalina Apostoiu

01.07.2011, 00:04 209

KBC Groep, cea mai mare bancă şi companie de asigurări dinBelgia, încearcă să găsească cumpărători care să plăteascăaproximativ 2,5 miliarde de euro (3,6 mld. dolari) pentruparticipaţiile deţinute în cadrul Kredyt Bank şi în compania deasigurări Warta din Polonia, scrie Bloomberg.

KBC, care va lansa o primă rundă de oferte, ar putea vindeoperaţiunile din Polonia pe părţi, potrivit unei surse.

Nu a fost luată încă o decizie privitoare la vânzare, iarmomentul realizării acesteia va depinde de condiţiile de pepiaţă.

KBC, care a primit susţinere în valoare de 7 miliarde de eurodin partea guvernului belgian, îşi vinde din divizii pentru areturna ajutorul de stat.

Compania şi-a scos din nou banca privată la vânzare după ce unacord de vânzare a acesteia către Hinduja Group a fost blocat deautorităţile europene, şi intenţionează să scoată şi alte diviziila vânzare.

KBC deţine o participaţie de 80% în cadrul Kredyt Bank, evaluatăla aproximativ 3,7 miliarde de zloţi (0,92 mld. euro). Warta are6.000 de agenţi de vânzări în Polonia şi este unul dintre cei maimari asigurători din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO