Business Internaţional

JP Morgan vrea să dea lecţii politicienilor americani. Reglementările Basel de pe piaţa bancară sunt "anti-americane"

JP Morgan vrea să dea lecţii politicienilor americani. Reglementările Basel de pe piaţa bancară sunt "anti-americane"

Autor: Adrian Voicu

12.09.2011, 14:41 577

SUA ar trebui să se gândească la ieşirea din grupul de reglementare a pieţei bancare Basel, este de părere Jamie Dimon, CEO al băncii de investiţii JP Morgan Chase.

Într-un interviu acordat publicaţiei Financial Times, Dimon a declarat că deşi este de acord cu impunerea de rezerve de capital, reglementările impuse asupra marilor bănci au depăşit limitele normalului, lovind în băncile americane.

"Sunt tot mai convins că SUA nu ar trebui să mai fie în Basel. Nu aş fi fost de acord cu reguli care sunt vizibil anti-americane", a spus el în interviu.

"Autorităţile noastre de reglementare ar trebui să se ducă acolo şi să spună: 'Dacă nu este în interesul SUA, nu suntem de acord'".

"Cred că orice preşedinte american, secretar al Trezoriei, autoritate de reglementare sau orice lider ar dori firme financiare globale puternice, sănătoase şi că nu ar trebui să renunţăm la poziţia globală benefică pentru ţară", a mai spus Dimon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO