Business Internaţional

Italia caută metode a de limita influenţa chineză la producătorul de anvelope Pirelli. În prezent Sinochem, un conglomerat chinez din domeniul chimic, este acţionarul majoritar

Italia caută metode a de limita influenţa chineză la...

Autor: Valeriu Dănilă

05.04.2023, 15:32 188

Oficialii italieni discută o serie de opţiuni în cadrul întâlnirilor cu investitorii, transmite Bloomberg. Sinochem, acţionarul majoritar, este o companie deţinută integral de statul chinez ceea ce ridică suspiciuni autorităţilor din peninsulă.

Acestea includ limitarea schimbului de informaţii cu privire la tehnologiile sensibile şi strategice cu orice membru al consiliului de conducere desemnat de Sinochem. De asemenea, a fost ridicată problema limitarării drepturilor de vot ale membrilor consiliului de administraţie numiţi de Sinochem. Până în prezent nu a fost luată nicio decizie.

Totodată, Roma va avea în curând şansa de a interveni asupra Pirelli prin aşa-numita legislaţie Golden Power, care permite guvernului să oprească sau să modifice tranzacţiile între companiile private care operează în sectoare strategice.

Pirelli este unul dintre cei mai proeminenţi producători de anvelope din lume. Compania este un furnizor cheie pentru producătorii de maşini şi un partener al curselor de Formula 1.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO