Business Internaţional

Irakian suspect de propagandă în favoarea ideologiei jihadiste, indezirabil 10 ani în România

Irakian suspect de propagandă în favoarea ideologiei...

Autor: Firuta Flutur

01.09.2016, 14:51 63

Irakianul a intrat în atenţia SRI în 2013, după ce a ajuns în România în baza unei vize de studii.

"Ca urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii, prin sentinţa nr. 2474 din 1 septembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului irakian H.R.S.H., pentru o perioadă de 10 ani. (...) În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI s-a stabilit că suspectul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale", se arată în comunicatul de presă al Serviciului Român de Informaţii.

Concret, irakianul s-a remarcat printr-un profil religios radical, "manifestând în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi musulmanii şiiţi, derulând activităţi de propagandă menite să atragă coreligionari din ţara noastră spre ideologia jihadistă / ideologia DAESH".

Bărbatul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO