Business Internaţional

Investitorul care a primit o amendă de 600 mil. de dolari şi-a cumpărat un tablou de 155 mil. de dolari

Investitorul care a primit o amendă de 600 mil. de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.03.2013, 15:20 675

Steven Cohen, miliardarul de la conducerea fondului de investiţii SAC Capital, a achiziţionat o capodoperă a pictorului Picasso pentru care a plătit enorma sumă de 155 de milioane de dolari, scrie Huffingtonpost.

„Steven şi-a făcut cadou tabloul << Le Rêve >> . Aceasta ar trebui să o informaţie secretă din cauza investigaţiilor şi reglementările guvernului”, a declarat o sursă pentru The New York Post. Se pare că Cohen a trecut peste amenda de 600 de milioane de euro plătită de fondul pe care îl conduce Comisiei Valorilor Imobiliare din Statele Unite, sancţiune primită pentru efectuarea unor tranzacţii necorespunzătoare.

El a mai încercat să cumpere acest tablou în 2006 de la magnatul american Steve Wynn, însă tranzacţia nu a mai avut loc din cauză că tabloul a fost deteriorat.

Wynn a plătit 48 de milioane de dolari pe tablou, iar preţul pe care i l-a cerut lui Cohen a urcat de la 139 milioane de dolari în 2006 la 155 milioane în 2013, potrivit New York Magazine.

Din colecţia de artă a lui Cohen mai fac parte lucrări ca „Madonna” de Edvard Munch (11 millioane dolari ), „The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living” de Damien Hirst (8 milioane de dolari), „Woman III” de Willem de Kooning (137 milioane dolari) sau „Turquoise Marilyn" de Andy Warhol (80 milioane de dolari). De asemenea, el a mai donat lucrări ale artiştilor Cy Twombly şi Martin Kippenberger colecţiei permanente a Muzeului de Artă Modernă din Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO