Business Internaţional

Investitorii au intrat în alertă: Pieţele din SUA scad accelarat după noile date privind piaţa muncii. Locurile de muncă disponibile din economia americană continuă să crească în ciuda politicii monetare dure

Investitorii au intrat în alertă: Pieţele din SUA scad...

Autor: Valeriu Dănilă

03.10.2023, 18:21 1711

Acţiunile din SUA se prăbuşesc în timp ce titlurile trezoreriei americane se tranzacţionează la cel mai ridicat nivel al ultimilor 16 ani, investitorii fiind speriaţi de revenirea inflaţiei, titrează Bloomberg.

Indicii S&P 500 şi Nasdaq 100 au pierdut peste 1% marţi după ce noile date arată că numărul de locuri de muncă disponibile din economia SUA a crescut la 9,61 milioane, de la mai puţin de 9 milioane în iulie.  

Randamenentul obligaţiunilor americane pe 30 de ani a atins cel mai ridicat nivel din 2007, iar cele cu maturitate la 10 ani se tranzacţionează peste nivelul de 4,75%.

„Puterea unui titlu este ameţitoare şi cu siguranţă arată puterea pieţei muncii americane”, a explicat Ian Lyngen, head of US rates strategy la BMO Capital Markets.

Strategii de pe Wall Street avertizează asupra impactului pe care dobânzile ridicate îl pot avea asupra acţiunilor bursiere. Goldman Sachs, Morgan Stanley şi JPMorgan previzionează continuarea scăderilor pe marile burse americane.

Toate acestea după ce guvernul SUA a evitat la limită „închiderea”, traderii pariind acum pe o nouă creştere a ratelor în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO