Business Internaţional

Un investitor cheie din fotbalul european spune că meciurile au nevoie de mai multă dramă: „Dacă nu creezi mai mult dramatism, începi să pierzi oameni, iar odată ce se întâmplă asta, e greu să îî recuperezi”

Un investitor cheie din fotbalul european spune că...

Autor: Valeriu Dănilă

26.02.2024, 17:15 146

Fotbalul european are nevoie de mai multe meciuri încărcate de dramatism şi tensiune pentru a ţine fanii intersaţi şi a atrage noi audienţe, este de părere şeful unui fond de investiţii care a susţinut Barcelona şi Real Madrid.

Alex Waxman, un fost partener la Goldman Sachs şi co-fondator al Sixth Street, grup de investiţii care gestionează peste 75 de miliarde de dolari, a arătat că sportul trebuie să inoveze pentru a putea atrage un public mai larg.

„Sunt din ce în ce mai multe forme de divertisment pe care oamenii, în special cei tineri, le pot consuma”, a declarat acesta pentru FT. „Dacă nu creezi mai mult dramatism, începi să pierzi oameni, iar odată ce se întâmplă asta, e greu să îî recuperezi. Cele mai bune business-uri inovează înainte ca acest lucru să se întâmple”, a mai adăugat Waxman.

Grupul de investiţii Sixth Street a încheiat în 2022 acorduri cu Barcelona şi Real Madrid. Acum, aceste două cluburi vor să creeze un nou campionat pentru a înlocui UEFA Champions League, ce mai prestigioasă competiţie de fotbal din Europa.

Alex Waxman consideră că echipele, în ciuda reputaţiei lor globale, trebuie să continue să investească pentru a preveni erodarea brandului. „Se pot topi ca un cub de ghiaţă dacă nu fac lucrurile corect din perspectiva afacerii şi a fanilor”, conchide acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO