Business Internaţional

Înţelegerile au căzut: Rusia îşi suspendă participarea la acordul privind cerealele din Marea Neagră

Înţelegerile au căzut: Rusia îşi suspendă...

Autor: Petru Mazilu

17.07.2023, 13:02 106

Rusia şi-a suspendat participarea la acordul de export de cereale din Marea Neagră, a declarat luni reprezentantul Kremlinului, potrivit Reuters.

Acordul, mediat de ONU şi Turcia în iulie anul trecut, a avut ca scop atenuarea crizei alimentare globale prin permiterea exportului în siguranţă a cerealelor ucrainene blocate în porturile din Ucraina.

Acordul care a fost prelungit de mai multe ori, expiră luni. Rusia a anunţat că nu-l va mai prelungi deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile.

„De fapt, acordurile privind Marea Neagră au încetat să mai fie valabile astăzi. Din nefericire, partea din aceste acorduri care priveşte Rusia nu a fost pusă în aplicare până în prezent, aşa că efectul său a încetat. De îndată ce condiţiile vor fi îndeplinite, partea rusă va reveni la punerea în aplicare a acestui acord, imediat", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

El a mai spus că decizia de a nu reînnoi acordul nu are legătură cu atacul asupra podului dintre Rusia şi Crimeea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO