Business Internaţional

Încă un anunţ care va atârna greu la gâtul bursei din Frankfurt. Exporturile Germaniei au scăzut în iunie, din cauza încetinirii economiei mondiale

Autor: Marius Oncu - Mediafax

09.08.2011, 17:08 243

Exporturile Germaniei au scăzut în iunie, din cauza încetiniriieconomiei mondiale, în timp ce importurile au continuat să crească,susţinute de cererea internă robustă, potrivit cotidianului WallStreet Journal.

Livrările la extern ale celei mai mari economii europene auscăzut cu 1,2% în iunie, la 88,5 miliarde de euro, după un avansajustat de 4,4% în mai, potrivit datelor anunţate de Biroul Federalde Statistică. Importurile au avansat cu 0,3%, la 77 miliarde deeuro.

Luând în calcul datele anunţate marţi, exporturile nete aleGermaniei în trimestrul al doilea nu au avut efect asupra ritmuluide creştere economică, consideră Annalisa Piazza, economist lafirma Newedge Strategy.

Situaţia s-a schimbat faţă de primul trimestru, când exporturileau contribuit cu jumătate de punct procentual la creşterea PIB.Activitatea comercială s-a temperat, întrucât Germania începe săsimtă efectele încetirnirii economiei mondiale, a adăugatPiazza.

Importurile au rămas relativ solide în al doilea trimestru,cererea internă fiind puternică, în contextul situaţiei bune de pepiaţa muncii din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO