Business Internaţional

În căutarea unui trai mai bun, de la un capăt la celălalt al lumii: Cele mai prietenoase şi cele mai vitrege oraşe în care pot trăi şi munci expatriaţii în 2023

În căutarea unui trai mai bun, de la un capăt la...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.12.2023, 16:12 356

Decizia de a trăi şi de a lucra în străinătate reprezintă un demers sensibil şi foarte greu de înfăptuit, mai ales dacă presupune o despărţire îndelungată sau definitivă de familie. Desigur, pentru cei care iau în considerare o astfel de mutare, cea mai mare problemă este reprezentată de alegerea viitoarei locaţii în care îşi vor desfăşura viaţa.

Potrivit Bloomberg, primele trei poziţii în topul celor mai bune oraşe de pe planetă - în ceea ce priveşte nivelul de trai - este ocupat de Viena, Zurich şi Auckland, imagine prezentată în cadrul unui studiu realizat de firma globală de consultanţă Mercer în 2023.

Capitala austriacă şi-a păstrat locul în fruntea listei, care a fost publicată ultima dată în zilele pre-pandemice ale anului 2019. Autorii sondajului au evidenţiat scena culturală vibrantă, arhitectura şi istoria oraşului drept elemente de bază care fac din Viena oraşul cel mai primitor pentru persoanele expatriate în anul 2023.

Oraşul elveţian Zurich, aflat pe locul al doilea, a fost lăudat pentru stabilitatea sa politică şi infrastructura de înaltă calitate, în timp ce, de cealaltă parte a lumii, Auckland a fost lăudat pentru standardul ridicat al asistenţei medicale şi pentru dinamismul său cultural.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO