Business Internaţional

Imigranţii cubanezi din Miami sărbătoresc decesul lui Fidel Castro

Imigranţii cubanezi din Miami sărbătoresc decesul lui...

Autor: Olimpia Nicolae

26.11.2016, 13:35 88

Vestea morţii lui Fidel Castro a fost primită în linişte solemnă în capitala cubaneză Havana, altfel stau lucrurile însă în cartierul Little Havana din Miami, unde majoritatea locuitorilor sunt imigranţi cubanezi.

Aceştia au ieşit în stradă şi sărbătoresc, au cântat imnul naţional cuban „La Bayamesa” şi au continuat să danseze, chiar şi după începerea ploii.

Oamenii au vociferat: ”Cuba este liberă!”, ”Bătrânul a murit”, în timp ce alţii cântau: ”Fidel! Tiranul!”

Mii de persoane s-au refugiat în SUA, fugind de sărăcie şi persecuţia instalată sub regimul lui Fidel Castro. Aceşti oameni l-au acuzat pe Castro în repetate rânduri de încălcarea drepturilor omului.

Mulţi dintre aceştia au plecat din Cuba în timp ce erau minori, în timpul unor programe masive de imigrare, declanşate de o scădere de amploare a activităţii în economia cubană. Castro a declarat atunci: ”Toţi cei care vor să părăsească Cuba sunt liberi să o facă”.

Cele două state şi-au reluat relaţiile diplomatice în ultimii ani, preşedintele Barack Obama vizitând oficial Cuba în anul 2015. Cu toate acestea reacţia imigranţilor din Miami demonstrează animozitatea care este în continuare prezentă între cele două ţări.

Potrivit unui jurnalist prezent la faţa locului, o parte din cei ce se află pe străzile din Havana poartă pălării pe care sunt scrise sloganuri de susţinere a lui Donald Trump.

Primarul oraşului Miami a declarat: ”Sper că aceşti oameni nu vor fi criticaţi pentru că sărbătoresc moartea lui Castro, acest om a fost un dictator”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO