Business Internaţional

Imaginea unui dictator decăzut: Hosni Mubarak în cuşcă la tribunal

Imaginea unui dictator decăzut: Hosni Mubarak în cuşcă la tribunal

Foto AFP

Autor: Ioana Bojan

04.08.2011, 00:03 394

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat de corupţie şide implicare în uciderea unor manifestanţi, a pledat nevinovat înfaţa Tribunalului penal din Cairo, relatează AFP. Fiii săi, Alaa şiGamal, acuzaţi de corupţie, au pledat de asemenea nevinovat.

"Toate aceste acuzaţii le neg complet", a declarat Mubarak,căruia i-a fost întins un microfon. El se exprima în timp ce stăteaîntins pe o targă, în boxa acuzaţilor, după o scurtă întrerupere aaudierii. Alaa şi Gamal, care ţineau cărţi în mână, probabilexemplare ale Coranului, au preluat ulterior cuvântul pentru a sedeclara nevinovaţi. Cu această ocazie, el a apărut în public pentruprima dată de la demisia sa din 11 februarie.

Palid, îmbrăcat în alb şi întins pe o targă, fostul preşedinte avorbit cu fiii săi Alaa şi Gamal, calmi şi îmbrăcaţi de asemenea înalb, ţinuta regulamentară a deţinuţilor care încă nu au fostcondamnaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO