Business Internaţional

Hard Rock deschide in Ungaria cel mai mare cazinou din Europa

28.06.2009, 15:15 30

Reteaua de cazinouri Seminole Hard Rock Entertainment, care detine si cafenelele Hard Rock, a anuntat ca va construi in Ungaria, in parteneriat cu alte doua firme austriece, un complex de cazinouri in valoare de 5 mld. euro.

Jim Allen, presedintele companiei, a declarat ca respectivul complex va fi construit in apropierea granitei cu Austria si Slovacia.
"Este vorba de un proiect de amploare, cu o investitie de 5 mld. euro in urmatorii zece ani", a mentionat Allen.
Intr-o prima faza, care se va finaliza in 2012, complexul va include un hotel cu 316 camere, o suta de mese de joc, peste 1.500 de automate si zece mese de poker, a declarat Allen. Dupa finalizare, complexul va pune la dispozitia impatimitilor de jocuri de noroc 1.264 de camere de hotel, 400 de mese de joc, 6.000 de automate, 40 de mese de poker si doua agentii de pariuri sportive, transformandu-l in cel mai mare complex de cazinouri din Europa.
Seminole Hard Rock Entertainment a obtinut in 2006 o licenta pe 20 de ani pentru derularea de jocuri de noroc in Ungaria, cu optiunea de prelungire pe inca zece ani.
Potrivit lui Allen, statul ungar va obtine venituri fiscale de 500 de milioane de euro in urmatorii zece ani din operatiunile Seminole Hard Rock in Ungaria.
Complexul de cazinouri se va situa la distante aproximativ egale de aeroporturile din Budapesta, Viena si Bratislava, la circa doua ore de mers cu masina.
Grupul Seminole Hard Rock Entertainment, ce apartine tribului amerindian Seminole, a achizitionat lantul de cafenele Hard Rock International in 2007.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO