Business Internaţional

Haos pe aeroporturile din Marea Britanie: O problemă la controlul traficului aerian cauzează întârzieri şi anulări ale zborurilor

Haos pe aeroporturile din Marea Britanie: O problemă la...

Autor: Valeriu Dănilă

28.08.2023, 17:10 88

Compania care furnizează servicii de control al traficului aerian din Marea Britanie a raportat luni o problemă tehnică ce a cauzat perturbarea zborurilor din întreaga ţară, scrie CNBC.

„În prezent, ne confruntăm cu o problemă tehnică şi am aplicat restricţii privind fluxul de trafic pentru a menţine siguranţa”, a precizat NATS într-un comunicat. „Inginerii lucrează pentru a găsi şi remedia defecţiunea.”

Aeroportul Gatwick, al doilea cel mai mare aeroport al Londrei, a declarat că „se confruntă cu întârzieri şi sunt posibile anulări ale zborurilor”, în timp ce Aeroportul Luton a explicat că dificultăţile tehnice „afectează spaţiul aerian din Regatul Unit, ducând la întreruperi ale zborurilor”.

Într-un mesaj pe site-ul Flightradar24, aplicaţie ce urmăreşte live zborurile, se arată că aeroporturile din Marea Britanie, inclusiv Heathrow, par să „limiteze în mod semnificativ plecările”, deşi sosirile se desfăşoară normal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO