Business Internaţional

Guvernul ungar nu se complică. În loc să scadă bugetul Consiliului Fiscal, îl închide direct

Autor: Adrian Voicu

02.12.2010, 14:04 23

Guvernul Ungariei a înaintat comisiei de audit din cadrulParlamentului o propunere legislativă prin care Consiliului Fiscal(instituţie independentă - finanţată de stat - care ar fi trebuitsă analizeze la rece toate deciziile fiscale ale administraţiei dela Budapesta) îi va fi oprită activitatea, scrie Portfolio.hu.

Decizia vine după ce anterior, guvernul condus de partidulFidesz a anunţat o reducere de peste 80 de ori a bugetuluiinstituţiei în 2011.

După eliminarea Consiliului Fiscal, guvernul va forma o nouăinstituţie care va fi "la fel de lipsită de puteri precum un semnde Oprire în faţa unui uragan", scrie publicaţia.

Cu toate acestea, Portfolio menţionează că cei trei economişticare conduc instituţia - György Kopits, Gábor Oblath - amândoifoşti miniştri ai consiliului monetar al băncii centrale ungare -şi Ádám Török - au fost numiţi în 2009 pentru o perioadă de nouăani, neexistând nicio modalitate prin care aceştia să poată ficoncediaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO