Business Internaţional

Guvernul elveţian va anunţa un pachet de 1,5 miliarde franci pentru liniştirea cursului

Elveţia va anunţa un pachet de 1,5 miliarde franci pentru liniştirea cursului

Autor: Adrian Voicu

17.08.2011, 10:31 1477

Guvernul elveţian va prezenta astăzi un pachet de 1,5 miliarde franci elveţieni pentru a opri creşterea monedei elveţiene, informează Reuters citând o publicaţie elveţiană.

Decizia vine după ce investitorii, îngrijoraţi de evoluţia crizei datoriilor din zona euro şi semnele de încetinire economică din SUA, au decis să îşi mute activele în moneda elveţiană.

Creşterea rapidă a francului elveţian a lovit puternic în companiile şi exportatorii elveţieni, existând presiuni tot mai mari asupra politicienilor cu privire la o soluţie cât mai radicală.

Ca parte a noilor măsuri luate de guvernul elveţian, guvernul va scuti de la plata contribuţiilor sociale companiile mici şi mijlocii, scrie TagesAnzeiger citând surse din cabinetul guvernamental.

Scutirea, care va reduce presiunea asupra companiilor cu 1,3 miliarde franci, va fi limitată pe un an.

De asemenea, ministrul economiei Joseph Schneider-Ammann plănuieşte să susţină sectorul turismului şi comisia pentru tehnologie şi informaţie cu 100 de milioane de franci fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO