Business Internaţional

Grecia, învaţată de UE şi FMI să fie măcelar. Guvernul trebuie să reducă cheltuielile cu încă 6 miliarde de euro

Grecia, învaţată de UE şi FMI să fie măcelar. Guvernul trebuie să reducă cheltuielile cu încă 6 miliarde de euro

Autor: Adrian Voicu

21.09.2011, 13:20 1090

Guvernul grec a analizat o condiţie impusă de instituţiile financiare internaţionale prin care ar trebui să reducă cheltuielile bugetare cu încă 6 miliarde de euro în vederea obţinerii următoarei tranşe de ajutor financiar, scrie Wall Street Journal.

Înainte de intrarea în şedinţă guvernamentală, ministrul de finanţe Evangelos Venizelos a declarat în pelnul parlamentului că, în cazul în care nu se vor face mai multe reforme, se riscă intrarea în colaps a economiei Greciei. "Nu am înţeles în întregime pericolul la care ne supunem, că sistemul s-ar putea bloca, că economia naţională nu ar mai putea funcţiona", le-a reproşat acesta parlamentarilor care se opun altor măsuri de austeritate.

Guvernul a anunţat marţi că există "progres" în discuţiile cu Uniunea Europeană, Banca Mondială şi FMI în privinţa accesului la fondurile de salvare, dar că nu s-a ajuns încă la o înţelegere finală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO