Business Internaţional

Grecia face "progrese" în dicuţiile privind un nou împrumut

21.09.2011, 10:13 562

Ministrul de finanţe Evangelos Venizelos a făcut "progrese" în a doua rundă de discuţii cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) cu privire la obţinerea unei noi tranşe din împrumutul contractat cu instituţiile financiare şi autorităţile europene, informează Reuters.

Întâlnirea telefonică de ieri seară, care a urmat discuţiilor din ziua anterioară, au avut drept scop atenuarea temerilor privind posibilitatea ca Grecia să nu respecte ţintele de deficit necesare pentru obţinerea împrumuturilor. Conform unui comunicat emis de UE, "o misiune" se va întoarce în Atena în următoarea săptămână.

Rămânerea în zona euro este "o alegere naţională ireversibilă şi fundamentală", a decalarat Venizelos ieri. "Recunoaştem că datele noastre fiscale şi structurile noastre economice reprezintă o problemă pentru zona euro, dar suntem hotărâţi să rezolvăm această problemă odată pentru totdeauna".

Comentariile făcute de Uniunea Europeană sugerează că Grecia va primi cel mai probabil următoarea tranşă de împrumut luna viitoare. Cu toate acestea, liderii europeni analizează termenii unui nou pachet de salvare, fiind nevoie de mai mulţi bani pentru a menţine Grecia în uniunea monetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO