Business Internaţional

Germania: o emisiune de obligaţiuni comune nu se poate face fără politici fiscale comune

Germania: o emisiune de obligaţiuni comune nu se poate face fără politici fiscale comune

Autor: Adrian Voicu

21.08.2011, 14:05 242

Germania a respins din nou sâmbătă cererile privind o emisiune de obligaţiuni comune şi de numire a unui ministru de finanţe al zonei euro, argumentând că asemenea planuri ar fi posibile doar dacă politicile fiscale ar fi fost deja comune.

"Atâta vreme cât nu colectivizăm politica financiară, nu putem avea un nivel al dobânzii comun. Diferitele rate ale dobânzilor sunt simulentele care conving ţările să aibă o economie solidă sau pedepsele în cazul în care acest lucru nu se întâmplă", a declarat ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble, citat de Reuters.

"Aşadar, întrebarea este, cum facem să promovăm integrarea politică pas cu pas. Nu putem colectiviza dobânzile", a spus Schaeuble, referindu-se la propunerile ca zona euro să poată emite în bloc euro-obligaţiuni.

Der Spiegel scrie chiar că din calculele ministerului de finanţe german reiese că o emisiune de eurobonduri comună ar costa Germania miliarde de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO