Business Internaţional

Comisia Europeană, gata să prezinte un proiect legislativ pentru emisiunea de obligaţiuni comune

Comisia Europeană, gata să prezinte un proiect legislativ pentru emisiunea de obligaţiuni comune

Autor: Adrian Voicu

19.08.2011, 17:14 663

Comisarul european Olli Rehn a declarat că Uniunea Europeană ar putea realiza un proiect de lege care să permită emisiunea de eurobonduri comune, împreună cu un raport legat de fezabilitatea unei asemenea politici, informează Bloomberg.

"Comisia s-a oferit să prezinte un raport către Parlamentul European şi COnsiliu despre punerea la punct a unui sistem de emisiuni comune de obligaţiuni suverane, ce vor fi garantate de toate ţările", a scris Rehn într-un rpăspuns datat cu ziua de 12 august. "Dacă va fi considerat necesar, raportul va veni acompaniat de propuneri legislative".

"Aceste euro-obligaţiuni vor avea ţinta de a întări disciplina fiscală şi de a creşte stabilitatea financiară a zonei euro prin intermediul pieţelor", a menţionat Olli Rehn în răspunsul postat pe site-ul Parlamentului.

"Pare prea timpurie orice speculaţie asupra efectelor unei astfel de iniţiative asupra Irlandei sau a altor state membre cu ţinând cont de programul UE/FMI".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO