Business Internaţional

Gaddafi: Vestul va ajunge în "ghena de gunoi a istoriei"

Gaddafi: Vestul va ajunge în "ghena de gunoi a istoriei"

Autor: Adrian Voicu

23.03.2011, 09:57 20

Puterile occidentale care lovesc în apărarea libiană vor sfârşila ghena de gunoi a istoriei, a declarat liderul libian MuammarGaddafi, informează Reuters.

Declaraţiile colonelului vin pe fondul luptelor dintre armatelelui Gaddafi şi rebelii care vor căderea acestuia şi albombardamentelor forţelor aliate occidentale.

În ciuda ajutorului aerian venit de la puterile occidentale,rebelii nu au reuşit să avanseze, tancurile guvernului reuşind sădomine pe câmpul de bătălie din oraşul Misrata. Analiştii sunt depărere că o asemenea situaţie s-ar putea prelungi.

Cel puţin două explozii s-au auzit ieri dimineaţă în capitalalibiană Tripoli. "Nu ne vom preda", a declarat Gaddafi reporteriloradunaţi de forţele libiene pentru a forma un scut uman la reşedinţaliderului.

"Îi vom învinge prin orice mijloace... Suntem pregătiţi deluptă, fie ea de scurtă sau de lungă durată... Vom fi victorioşiîntr-un final", a spus acesta în cadrul unei transmisii live, primade acest gen într-o săptămână.

"Acest asalt... este făcut de o şleahtă de fascişti care vorsfârşi la ghena de gunoi a istoriei"", a spus Gaddafi într-undiscurs urmat de artificii.

Guvernul libian continuă să nege că armata sa desfăşoarăoperaţiuni ofensive declarănd că trupele sale luptă doar pentru ase proteja atunci când sunt atactate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO