Business Internaţional

G20 analizează reglementarea criptomonedelor, spune ministrul de finanţe din India

G20 analizează reglementarea criptomonedelor, spune...

Autor: Dorin Oancea

12.02.2023, 14:18 183

Marile economii ale Grupului celor 20 (G20) analizează dacă grupul ar putea reglementa în mod colectiv criptomonedele, a declarat sâmbătă ministrul de finanţe Nirmala Sitharaman, conform BBC.

Având în vedere tehnologiile sofisticate implicate de aceste active virtuale, ţările trebuie să discute dacă este necesară o anumită reglementare, a declarat Sitharaman, a cărei ţară este preşedintele G20 din acest an.

Guvernul premierului Narendra Modi dezbate de mai mulţi ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

"Discutăm cu toate naţiunile, că dacă este nevoie de reglementare, atunci o singură ţară nu poate face nimic", a declarat Sitharaman reporterilor după ce s-a întâlnit cu directorii băncii centrale la New Delhi. "Discutăm cu toate naţiunile, dacă putem face o procedură standard de operare care să fie urmată de toată lumea pentru a face un cadru de reglementare şi dacă poate fi eficientă.

India va găzdui luna aceasta miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din cadrul G20.

Anul trecut, Modi a declarat că este nevoie de un efort colectiv la nivel mondial pentru a face faţă problemelor ridicate de criptomonede. Reserve Bank of India a declarat că criptomonedele ar trebui interzise, deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO