Business Internaţional

Funerariile lui Fidel Castro vor avea loc pe data de 4 decembrie

Funerariile lui Fidel Castro vor avea loc pe data de 4...

Autor: Olimpia Nicolae

26.11.2016, 16:56 85

Cetăţenilor cubanezi li se va oferi ocazia de a-şi lua rămas bun de la liderul Fidel Castro, în cadrul unei ceremonii în masă ce va avea loc în Piaţa Revoluţiei din capitala Havana, pe data de 29 noiembrie, a anunţat Consiliul de stat din Cuba.

Trupul lui Fidel Castro va fi incinerat sâmbătă. Pregătirile pentru ceremonia de rămas bun au fost deja iniţiate.

Cimitirul Sfânta Ifigenia se află în localitatea Santiago şi a fost construit în secolul al XIX-lea în memoria victimelor căzute în timpul Războiului de Independenţă. Acolo sunt înmormânţi numeroşi alţi lideri ai Cubei, printre care şi Jose Marti, eroul independenţei cubaneze.

Administraţia cubaneză a stabilit instaurarea a nouă zile de doliu naţional pe întreg teritoriul statului insular. În timpul acestei perioade de doliu vor fi interzise toate activităţile şi evenimentele publice. Steagul naţional va fi arborat în bernă la clădirile publice, edificiile militare, iar televiziunile şi radiourile vor transmite programe istorice, patriotice şi informative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO