Business Internaţional

FT: O mare bancă britanică vrea să plătească o amendă cu bani din bonusurile angajaţilor

FT: O mare bancă britanică vrea să plătească o amendă cu bani din bonusurile angajaţilor

Autor: Marius Oncu

18.01.2013, 15:07 608

Măsura, avută în vedere şi de Royal Bank of Scotland, a fost menţionată în contextul avertismentul transmis de directorul general, Antony Jenkins, angajaţilor să respecte standardele etice sau să părăsească banca. Barclays încearcă să-şi refacă reputaţia după problemele legate de Libor, dar şi după alte scandaluri.

Într-un email transmis marţi celor 140.000 de angajaţi, Jenkins a afirmat că rezultatele şi recompensele vor fi judecate în funcţie de un set de valori de bază, inclusiv integritate, respect pentru ceilalţi şi serviciile pentru clienţi.

Predecesorul lui Jenkins, Bob Diamond, a demisionat în contextul criticilor puternice generate de scandalul Libor.

Persoane apropiate Barclays au afirmat că membrii comisiei pentru stabilirea pachetelor salariale vor analiza modul în care fondul de bonusuri al operaţiunilor de investiţii, situat în 2011 la 4,9 miliarde de lire sterline, ar putea fi redus pentru a reflecta costul unor situaţii precum manipularea Libor.

Banca este afectată şi de alte scandaluri, precum o investigaţie a autorităţilor britanice privind atragerea de capital de la investitori din Qatar în 2008 şi o anchetă a Departamentului de Justiţie din SUA referitoare la plăţi inadecvate în Arabia Saudită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO