Business Internaţional

Frauda la Chicago Sun-Times?

17.06.2004, 00:00 14

Grupul de publicatii Hollinger International a descoperit o potentiala frauda in distributia celui de al doilea ziar al grupului ca marime, Chicago Sun-Times, relateaza Financial Times.
Compania, care vrea sa vanda titlurile pe care le detine la ziarul Telegraph din Marea Britanie, a anuntat ca o investigatie a scos la iveala ca numarul de ziare Sun-Times distribuite a fost supraestimat ani in sir.
Investigatia a fost facuta ca urmare a unei revizuiri strategice la Hollinger International, declansata de destituirea lui Conrad Black din functia de presedinte si director executiv. Destituirea a avut drept cauza o disputa legata de plati in valoare de 200 de milioane de dolari (110 milioane lire sterline).
Hollinger a dispus o investigatie detaliata la divizia ziarului din Chicago, pe care a condus-o pana in noiembrie anul trecut David Radler, senior director al grupului si aliat al lordului Black. Astfel au fost facute descoperiri ce au dat o noua lovitura companiei, care duce o apriga batalie judiciara cu Conrad Black si alti fosti directori executivi ai companiei. Descoperirea ar putea pune in pericol planurile viitoare ale grupului de a vinde Sun-Times.
Hollinger sustine ca cifrele privind distributia Daily Telegraph si Sunday Telegraph nu au fost supuse "practicilor folosite la Chicago Sun-Times", din care se distribuie zilnic, in medie, un numar de 486.000 exemplare.
Controversa nu va afecta licitatia de vanzare a publicatiei Telegraph.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO