Business Internaţional

Franţa iese iar în stradă: Sindicatele franceze organizează noi acţiuni de protest faţă de reforma pensiilor şi ameninţă cu greva generală daca nu vor fi ascultate

Franţa iese iar în stradă: Sindicatele franceze...

Autor: Valeriu Dănilă

16.02.2023, 13:31 225

Sindicatele franceze vor organiza greve joi, într-un test final de opoziţie faţă de planul preşedintelui Emmanuel Macron de a creşte vârsta de pensionare, titrează Bloomberg.

Guvernul caută să argumenteze că sprijinul popular împotriva măsurii de creştere a vârstei de pensionare s-a diminuat, după ce anterior a anunţat compromisuri. Miniştrii cabinetului au indicat de asemenea, că protestele nu le vor schimba planurile de a majora vârsta de pensionare la 64 de ani.

Oamenii se vor confrunta cu mai puţine perturbări decât în zilele anterioare de grevă. Este de aşteptat ca mai puţini operatori de cale ferată să participe la protest, iar traficul din metroul parizian va fi aproape de cel normal, conform operatorilor de transport.

Macron a văzut cele mai mari proteste din timpul său ca preşedinte în ianuarie, după ce s-a angajat să respecte reforma pensiilor. Liderul francez spune că este o parte vitală a programului său economic, deoarece îşi propune să stimuleze ocuparea forţei de muncă, creşterea veniturilor precum şi reducerea datoriei publice.

Cu toate acestea, sindicatele sunt departe de a renunţa, deoarece sondajele arată că majoritatea francezilor se opun în continuare revizuirii. Ei intenţionează să intensifice acţiunile de protest atunci când şcolile se redeschid şi şi-au propus ca pe 7 martie să organizeze grevă generală.

Între timp, dezbaterea asupra reformei în Adunarea Naţională este blocată în mii de amendamente şi lupte politice interne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO