Business Internaţional

Franţa evită recesiunea în T2, după ce economia a stagnat

Autor: Vlad Popescu

14.08.2012, 10:54 133

Media estimărilor economiştilor contactaţi de Bloomberg indica un declin de 0,1% din PIB în Franţa în trimestrul al doilea.

Raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, economia franceză a crescut cu 0,3% din PIB, potrivit datelor prezentate marţi de biroul de statistică de la Londra.

Administraţia condusă de preşedintele Francois Hollande încearcă să reducă deficitul bugetar şi să estompeze efectele recesiunii din Italia şi Spania, doi dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Franţei.

În Germania, Produsul Intern Brut a crescut în trimestrul al doilea cu 0,3% faţă de primele trei luni ale anului, respectiv cu 1% raportat la perioada similară din 2011.

Investiţiile în active fixe au urcat în Franţa cu 0,6% în perioada aprilie-iunie faţă de primul trimestru, în timp ce cheltuielile publice au avansat cu 0,5%, iar exporturile cu 0,2%. Importurile au crescut cu 1,8%, în timp ce cheltuielile populaţiei au coborât cu 0,2% după ce crescuseră în primele trei luni cu 0,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO