Business Internaţional

Franţa dezminte că ar vrea preşedinţia Eurogrupului

Franţa dezminte că ar vrea preşedinţia Eurogrupului

Autor: Iulian Anghel

22.06.2012, 13:13 139

Ministrul francez de finanţe, Pierre Moscovici, a eliminat speculaţiile potrivit cărora ar viza, din partea Franţei, şefia Eurogrupului (statele din zona euro), în locul luxemburghezului Jean-Claude Junker, aflat în această poziţie de la crearea sa, în 2005.

Informaţia, transmisă de cotidianul german Handelsblatt, a fost infirmată de ministrul francez care s-a declarat flatat, dar a precizat că este vorba doar despre un zvon.

"Este flatant, dar există şi alte ipoteze şi cred, mai ales, că Jean-Claude Juncker prezidează foarte bine Eurogrupul. Nu ştiu de unde vin aceste zvonuri." a spus Moscovici

Cotidianul german Handelsblatt a susţinut miercuri că Parisul îl împinge pe ministrul de finanţe spre fotoliul de şef al Eurogrup, întrucât are mari rezerve faţă de ministrul german de finanţe Wolfgang Schäuble, candidat declarat pentru acest post.

Mandatul lui Juncker se încheie, iar nominalizarea noului preşedinte al Eurogrup ar trebui să se petreacă la summit-ul UE din 28-29 iunie, de la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO