Business Internaţional

Francois Hollande: Marea Britanie are obligaţii privind imigranţii din Calais, în pofida Brexit

Francois Hollande: Marea Britanie are obligaţii privind...

Autor: Mediafax

26.09.2016, 16:49 198

Marea Britanie nu se poate sustrage responsabilităţii pe care o are faţă de Franţa privind gestionarea fluxului de imigranţi de la Calais, în pofida Brexit, a avertizat preşedintele francez Francois Hollande, adăugând că doreşte ca Regatul Unit să accepte mai mulţi imigranţi din motive umanitare.

Hollande a promis să închidă complet şi definitiv tabăra de imigranţi de la Calais până la sfârşitul anului.

În cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Calais, Hollande a insistat că niciun imigrant nu reuşeste acum să evite controalele de securitate şi să se furişeze în Marea Britanie.

"Britanicii trebuie să aibă propria contribuţie la efortul umanitar pe care Franţa îl întreprinde aici şi pe care va continua să îl întreprindă în viitor", a spus Hollande, citat de publicaţia The Telegraph.

"Faptul că Marea Britanie a luat decizia suverană de a părăsi Uniunea Europeană nu o scuteşte de obligaţiile faţă de Franţa", a subliniat Hollande.

Aceasta ar putea fi o aluzie la apelurile Franţei ca Marea Britanie să primească mai mulţi minori neînsoţiţi blocaţi la Calais dar care au rude în pe teritoriul britanic.

În cursul anului 2016, Marea Britanie a primit 67 de minori neînsoţiţi de la Calais, deşi, conform organizaţiilor umanitare, circa 500 imigranţi de la Calais au formulat cereri în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO