Business Internaţional

​Francois Hollande la fabrica Airbus din Braşov: Dacă România ar cumpăra elicoptere făcute în Braşov am fi foarte fericiţi

​Francois Hollande la fabrica Airbus din Braşov: Dacă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.09.2016, 17:53 1036

Preşedintele francez Francois Hollande a spus că investiţia în fabrica de elicoptere Airbus de la Braşov este una benefică atât pentru România, cât şi pentru Franţa şi că acesta este un proiect cu potenţial în ceea ce priveşte vânzările.

„ Acesta este un proiect franco-român, unul european şi îi felicit pe colegii din Germania care au participat la ambiţia noastră (...). Locurile de muncă create aici nu sunt în detrimentul celor din Germania, Franţa sau din alte ţări europene. Crearea de locuri de muncă aici va conduce la crearea altor locuri de muncă în Franţa”, a declarat Hollande prezent la inaugurarea fabricii Airbus din judeţul Braşov, care va crea 350 de locuri de muncă.

„Proiectul este unul de anvergură, se ridică la 50 milioane de euro, sumă la care a participat şi statul român. Acesta este un proiect semnificativ în ceea ce priveşte vânzările. Dacă România ar începe prin a cumpăra un elicopter  H215 am fi foarte fericiţi. Acest prim elicopter construit aici va avea nume românesc. Am dorit ca mai multe companii franceze să se implice în filiera aeronautică pe care o construim la nivel european”, a mai spus Hollande.

Francois Hollande a vizitat împreună cu premierul Dacian Cioloş fabrica din Ghimbav (jud. Braşov) după ce în cursul zilei de astăzi s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, iar mai apoi a vizitat Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

În uzina de la Ghimbav, care are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi , Airbus a investit 52 de milioane de euro.

În unitatea gigantului Airbus de la Braşov se va asambla elicopterul H215.

Preţul unui elicopter Airbus H215 cu dotări minime este de 13 milioane de euro şi poate depăşi acest nivel în funcţie de opţionale.

Airbus Helicopters este o divizie a Airbus Group, gigant cu afaceri de 64 miliarde de euro anual. Airbus Helicopters a avut anul trecut venituri de 6,8 miliarde de euro. Compania este numrul unu la nivel mondial în industria producătoare de elicoptere şi are circa 23.000 de angajaţi la nivel global. Cu o cotă de piaţă de 46% în sectorul civil şi cel parapublic, flota actuală de elicoptere în serviciu include 12.000 aparate, operate de peste 3.000 clienţi, în aproximativ 150 de ţări, conform datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO