Business Internaţional

Fostul primar al oraşului american Detroit a fost condamnat pentru corupţie

Kwame Kilpatrick, fostul primar al oraşului Detroit

Kwame Kilpatrick, fostul primar al oraşului Detroit

Autor: Ioana Nita

13.03.2013, 00:02 662
 

Kwame Kilpatrick, fostul primar al oraşului Detroit, centrul industriei auto americane, dar acum aflat în pragul falimentului, a fost condamnat de către autorităţi pentru corupţie ajunsă la nivelul de „afacere“ în timpul celor şapte ani de mandat, scrie agenţia Thomson Reuters.

Procurorii americani l-au acuzat pe Kilpatrick că a cerut bani de la oamenii de afaceri care au vrut să îşi păstreze contractele cu primăria oraşului, transformând biroul de primar în sediul afacerilor personale din anul 2001 până în 2008, când a demisionat.

Fostul primar ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani pentru că a acordat contracte ale primăriei în valoare de peste 83 milioane dolari prietenului său Bobby Ferguson, un contractor al primăriei care a împărţit banii cu Kilpatrick.

„Kwame Kilpatrick nu a condus oraşul, ci a jefuit oraşul. În timp ce Kwame Kilpatrick se bucura de un stil de viaţă luxos, calitatea vieţii cetăţenilor din Detroit se degrada“, a spus Barbara McQuade, procurorul oraşului Detroit.

Majoritatea persoanelor care trăiesc în Detroit consideră că Kilpatrick a contribuit la declinul oraşului.

Verdictul din cazul fostului primar vine într-o perioadă în care oraşul Detroit, devenit un simbol al sărăciei şi violenţei urbane, se află în pragul falimentului şi va fi pus sub administrare specială, ceea ce poate implica închiderea unor departamente întregi ale primăriei, modificarea contractelor de muncă, vânzări de active şi rescrierea legislaţiei.

Primăria are un deficit bugetar de 100 de milioane de dolari şi datorii de peste 14 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO