Business Internaţional

Fostul director executiv al NYSE, pus sub interogatoriu

16.06.2006, 00:00 18

Richard Grasso, fostul director executiv al bursei din New York (NYSE), a fost acuzat de catre procurorii statului american de a fi ajutat la mentinerea preturilor actiunilor companiei American International Group (AIG) atunci cand se afla la conducere, potrivit unor extrase dintr-o depozitie luata in aprilie, a relatat Bloomberg.

Grasso a negat acuzatiile. Sub interogatoriul lui Avi Schick, reprezentantul autoritatilor newyorkeze, Grasso a descris rolul sau ca al unui intermediar intre presedintele si directorul general al AIG de atunci, Maurice "Hank" Greenberg, si oficialii unitatii Spear, Leeds & Kellog, ce apartin grupului Goldman Sachs. Cele 58 de pagini ale depozitiei cuprind intrebari legate de operatiunile realizate cu actiunile AIG.

Exemplarul, de asemenea, ofera detalii cu privire la modalitatea prin care Grasso reusea sa manevreze directorii companiilor ale caror actiuni erau comercializate pe cea mai mare bursa din lume.

"Actionam intotdeauna in doua directii. In primul rand, unde era necesar si se putea, ceream supravegherea pietei pentru revizuirea temeiului plangerilor facute de Greenberg. Iar in al doilea rand, informam Spear Leeds ca Greenberg a facut o reclamatie", a spus Grasso in acele extrase ale depozitiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO