Business Internaţional

Forbes: Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Forbes: Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Autor: Mediafax

25.08.2011, 12:32 344

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este din nou cea mai puternică femeie din lume, devasând-o pe secretarul american de stat Hillary Clinton şi pe preşedintele Braziliei Dilma Rousseff, potrivit topului pe 2011 alcătuit de editorii revistei Forbes, informează Mediafax.

Aceasta este pentru a patra oară în ultimii cinci ani când Angela Merkel ocupă prima poziţie în acest clasament anual, dominat de femei de afaceri şi de americance.

În 2010, ea a fost "detronată" de Michelle Obama, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii.

Cele mai puternice 100 de femei din lume, potrivit Forbes, se ocupă de politică, afaceri, organizaţii de caritate sau lucrează în mass-media. În top 100 se regăsesc însă şi artiste, precum excentrica Lady Gaga, care, la vârsta de 25 de ani, este cea mai tânără dintre femeile incluse în această listă şi ocupă poziţia a 11-a.

Aceste femei, cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 85 de ani, controlează împreună un fond total de 30.000 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Media lor de vârstă este de 54 de ani, iar 22 dintre ele sunt celibatare.

29 dintre ele sunt directoare de companii, opt sunt şefi de stat. Printre femeile din politică, în afară de Angela Merkel, se mai află pe listă Hillary Rodham Clinton (locul al doilea), Dilma Rousseff (3), Sonia Ghandi - preşedintele Partidului indian al Congresului (7), disidenta birmaneză Aung San Suu Kyi (26), regina Rania a Iordaniei (53), preşedintele statului Costa Rica, Laura Chinchilla (86), dar şi americanca Sarah Palin (34).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO