Business Internaţional

Finalul unei ere: Abilio Diniz, figură cheie din istoria supermaketurilor, a încetat din viaţă la 87 de ani. Acesta era al doilea cel mai mare acţionar al Carrefour deţinând 8,83%

Finalul unei ere: Abilio Diniz, figură cheie din istoria...

Autor: Valeriu Dănilă

19.02.2024, 18:12 186

 brazilian Abilio Diniz, fondatorul unui imperiu în industria supermarketurilor, a murit sâmbătă la Sao Paulo, scrie Reuters. Acesta avea 87 de ani.

Diniz a jucat un rol esenţial în istoria retailului brazilian, ocupând până recent funcţia de vice-preşedinte al Carrefour Brazilia.

Începând cu 2015, Abilio Diniz a devenit al doilea cel mai important acţionar al grupului Carrefour, deţinând 8,83% din comapnie la finalul anului 2022.

La sfârşitul anilor 1950, el a co-fondat Pao de Acucar care a devenit cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară. După o serie de fuziuni şi achiziţii, acesta a predat controlul companiei către France's Casino în 2012. Diniz a rămas în firmă până în 2013, când a preluat funcţia de preşedinte al procesatorului de alimente BRF.

Anul trecut, Forbes i-a estimat averea la 2,4 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO