Business Internaţional

Filipine: zboruri suspendate şi spaţiu aerian închis din cauza unei pene de curent

Filipine: zboruri suspendate şi spaţiu aerian închis...

Autor: Petru Mazilu

01.01.2023, 16:43 42

O pană de curent a obligat autorităţile din capitala statului Filipine să suspende zborurile şi să închidă spaţiul aerian.

Autorităţile filipineze au întrerupt zborurile din şi spre Manila de Anul Nou din cauza unei defecţiuni la unitatea care controlează traficul aerian. De asemenea, mai multe companii aeriene nu au putut să folosească spaţiul aerian al ţării.

În total, 282 de zboruri au fost întârziate, anulate sau redirecţionate către alte aeroporturi regionale, afectând aproximativ 56.000 de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Ninoy Aquino (NAIA) din Manila, a anunţat duminică operatorul aeroportuar, potrivit Reuters.

Nu este clar câte zboruri care traversau ţara au fost afectate.

Secretarul pentru transporturi, Jaime Bautista, a oferit scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor. El a dat vina pe o pană de curent pentru defecţiunea sistemului central de control al traficului aerian, care a afectat şi operaţiunile de pe alte aeroporturi din ţară.

Bautista a mai spus că instalaţia existentă este veche şi ar trebui modernizată imediat, adăugând că este nevoie şi de un sistem de rezervă. Ulterior, sistemul a fost parţial restabilit, permiţând decolarea unor avioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO