Business Internaţional

Fiecare "tweet" pe care îl daţi va aduce bani pentru un prinţ arab

Prinţul saudit Alwaleed a cumpărat acţiuni Twitter de 300 milioane de dolari

Foto: AFP

Autor: Vlad Popescu

19.12.2011, 11:37 1489

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal, miliardar cu acţiuni la unele dintre cele mai importante companii din lume, a anunţat luni că a cumpărat o participaţie în valoare de 300 milioane de dolari la Twitter, extinzându-şi prezenţa în industria media, transmite Reuters.

Alwaleed, nepot al regelui saudit cu o avere personală estimată de Forbes în martie la puţin sub 20 miliarde de dolari, deţinea deja 7% din acţiunile News Corp şi vrea să înfiinţeze propriul canal de ştiri.

Cumpărarea participaţiei la Twitter parteneiat de către Alwaleed şi fondul său de investiţii, Kingdom Holding Co, a rezultat în urma unor negocieri care au durat "câteva luni", potrivit unui comunicat al Kingdom.

Acţiunile fondului au urcat cu 5,7% pe bursa saudită, piaţa salutând investiţiile într-un sector aflat în creştere fulminantă.

Valoarea de piaţă a Twitter a fost estimată recent de mai mulţi analişti la 8 miliarde de dolari, astfel că participaţia preluată de Alwaleed şi fondul său de investiţii s-ar ridica la 3,75%.

Investitorii aşteaptă cu nerăbdare listarea la bursă a reţelelor de socializare, precum Facebook şi Twitter. Twitter a precizat în septembrie că nu se grăbeşte să deruleze oferta publică iniţială, după ce a atras în vară finanţare de 400 milioane de dolari de la mai multe fonduri de capital de risc.

Twitter are peste 100 milioane de utilizatori activi, care folosesc serviciul cel puţin odată pe lună.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare a lumii, are peste 750 milioane de utilizatori activi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO