Business Internaţional

Europenii supraestimează numărul populaţiei musulmane din statele UE-

Europenii supraestimează numărul populaţiei musulmane...

Autor: Olimpia Nicolae

14.12.2016, 11:47 168

Conform studiului efectuat de Ipsos Mori, care a măsurat decalajul dintre percepţia publicului şi realitate în 40 de ţări, în anul 2016, respondenţii francezi au fost de departe cei care au supraestimat cel mai mult numărul populaţiei musulmane actuale din Franţa.

Cetăţeanii francezi au estimat în medie că 31 % din populaţia din Franţa este de origine musulmană, adică aproape una din trei persoane. Potrivit unui studiu efectuat de Centrul de Cercetare Pew, în realitate doar 7,5 % din populaţia Franţei este de origine musulmană, adică una din treisprezece persoane.

Tot cetăţenii francezi au răspuns că până în anul 2020, musulmanii vor reprezenta 40% din populaţia statului francez, aproape de cinci ori mai mult decât cifra estimată de Centrul de Cercetare, de 8,3%.

Francezii nu sunt singurii care deţin asemenea concepţii eronate, respondenţii italieni, germani şi belgieni au răspuns, de asemenea, că mai mult de o treime din populaţia statului lor este de origine musulmană, în timp ce în realitate cifrele variază de la 3,7% în Italia, până la 7% în Belgia. Cetăţenii din cele trei state au estimat greşit, de asemenea, ca va fi procentajul populaţiei musulmane în statele în cauză, în anul 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO